Ready for take-off! SSP chartert een BURGER KING® op de luchthaven van Charleroi

This is your captain speaking! Passagiers die hun smaakpapillen graag betere oorden willen laten verkennen, worden vanaf 27 juni 2019 uitgenodigd op Brussels South Charleroi Airport. Klik die veiligheidsgordels vast, de lancering van de allereerste BURGER KING® op een Belgische luchthaven is nabij.

Het is een motto onder reizigers dat zich geleidelijk aan heeft verspreid naar alle uithoeken van de wereld: « Even wachten in de luchthaven? Een bezoekje aan BURGER KING®! ». Een traditie waar binnenkort ook de passagiers van de luchthaven van Charleroi van kunnen genieten.

Het nieuwe restaurant is gelegen in de nieuwe vleugel van de terminal, namelijk in de mezzanine van de Espace Food Court in hall 1, na de check-in. Kevin Derycke, CEO van Burger Brands Belgium, is verheugd over deze nieuwe toplocatie: “De opening van een restaurant in het hart van de luchthaven heeft een bijzondere betekenis voor het merk BURGER KING®. Vandaag openen we immers het allereerste restaurant op een luchthaven in België. Ook Belgische reizigers kunnen vanaf nu dus hun tanden zetten in een van onze hamburgers vlak voor het inchecken of net na de landing!”

Het WHOPPER®-merk verwarmt alvast zijn carolo-grill: gemiddeld 25.000 passagiers doorkruisen dagelijks de wandelgangen van de luchthaven in Charleroi.

Gérard d'Onofrio, Managing Director van SSP France en Benelux, licht toe: "We zijn verheugd om samen met Burger Brand Belgium en Brussels South Charleroi Airport een gloednieuw cateringconcept te lanceren op de luchthaven van Charleroi. Wij kijken ernaar uit om de reizigers op de luchthaven het gamma van BURGER KING® hamburgers te laten ontdekken.”

Philippe Verdonck, Chief Executive Officer van Brussels South Charleroi Airport, legt uit: "We zijn verheugd vandaag de allereerste BURGER KING® op een Belgische luchthaven te mogen verwelkomen. We zijn onze partner SSP enorm dankbaar voor het geleverde werk. Dankzij deze samenwerking leveren we opnieuw een bijdrage tot het comfort voor onze passagiers, terwijl we hen tegelijkertijd een gevarieerd productaanbod kunnen bieden.

Ons doel is de ontwikkeling van het luchthavenplatform van Charleroi voort te zetten, in nauwe samenwerking met alle teams die mee bouwen aan het succes van onze doelstellingen. Dit komt de ervaring van onze passagiers uiteraard ten goede.”

Met een oppervlakte van 80 m² zal het restaurant 250 zitplaatsen bieden. De crew van 20 medewerkers zal dagelijks reizigers bedienen van 10u30 tot 21u30. Klanten zullen bovendien profiteren van de nieuwste innovaties van de keten, waaronder drie digitale bestelschermen.

Burgers met een ongeëvenaarde smaak

BURGER KING® onderscheidt zich van andere fastfoodketens door de specifieke bereidingswijze van zijn hamburgers.

« Bij BURGER KING® worden onze hamburgers pas gemaakt na het plaatsen van de bestelling en de verse groentjes worden in onze restaurants zelf gesneden doorheen de dag. En niet te vergeten: de typische manier van grillen boven open vuur van onze iconische WHOPPER®-burgers. Dit alles garandeert een uitstekende kwaliteit en een ultieme smaakbeleving », legt Kevin Derycke uit.

BURGER KING® Charleroi Airport
Na de check-in
Rue des Frères Wright 8, 6041 Charleroi

Opening: 27 juni 2019

Openingsuren: 10u30-21u30

 

 

 

OVER SSP

SSP is een toonaangevende exploitant van restaurants, bars, cafés, restaurants, eetgelegenheden, lounges en buurtwinkels in luchthavens, stations, snelwegrestaurants en andere recreatiegebieden. Met meer dan 50 jaar ervaring hebben we meer dan 37.000 medewerkers die dagelijks ongeveer anderhalf miljoen klanten bedienen. Wij zijn actief op bijna 600 locaties, in meer dan 2.600 verkooppunten in 33 landen over de hele wereld. 

SSP heeft een brede portfolio van ongeveer 450 internationale, nationale en lokale merken. Onder deze merken zijn lokale helden zoals Brioche Dorée in Parijs, LEON in Londen en Hung's Delicacies in Honk Kong. Onze range bevat zowel eigen merken die speciaal voor de reiscateringsector zijn ontwikkeld, zoals Upper Crust, Le Grand Comptoir en Ritazza, als internationale merken zoals M&S, BURGER KING®, Starbucks, Jamie's Deli en YO! Sushi.  We maken ook prachtige concepten op maat zoals Five Borough Food Hall op JFK Airport in New York en Norgesglasset Bar in Oslo.

Factsheet BURGER KING® Charleroi Airport

PDF - 282 Kb

Wim Lefebure

Whyte Corporate Affairs

Fatiha Thierry/ Iman Lmehdi

Service communication externe, SSP

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Burger King

BURGER KING® werd opgericht in 1954 in Miami en verwelkomt vandaag wereldwijd 11 miljoen klanten per dag dankzij een uniek concept: rundsvlees dat boven het vuur gegrild wordt, verse ingrediënten, heerlijke burgers naar eigen smaak, maar ook en vooral een legendarisch product, de WHOPPER®. BURGER KING® beschikt over een breed netwerk van 61 Belgische restaurants, dat kan geraadpleegd worden op deze kaart

In België maakt BURGER KING® deel uit van Burger Brands Belgium.