Double the fun – Groot-Bijgaarden verwelkomt zowel 50e als 51e BURGER KING®-restaurant van Burger Brands Belgium in België en Luxemburg

De WHOPPER® bij BURGER KING® doet het hart van elke fastfood lover sneller kloppen, dat hebben ze in Groot-Bijgaarden goed begrepen. Er openen namelijk twee gloednieuwe snelwegrestaurants aan de E40, waarmee de gemeente niet alleen het 50e, maar ook ineens het 51e BURGER KING®-restaurant van Burger Brands Belgium in België en Luxemburg verwelkomt, een echte mijlpaal dus. Het restaurant richting Oostende ontving eind februari al de eerste klanten. Daar konden vakantiegangers die tijdens de krokusvakantie naar zee trokken al terecht voor een heerlijke hamburger. Aan de andere kant van de autosnelweg richting Brussel viert het nieuwe restaurant vandaag de officiële opening. BURGER KING® doet opnieuw een beroep op EG Group als uitbater van deze snelwegrestaurants in Groot-Bijgaarden, wat de teller voor hen op 10 brengt, naast de goed draaiende BURGER KING®-vestigingen in Kruibeke, Drongen, Minderhout Saint-Ghislain en Heverlee.

Een mijlpaal voor BURGER KING® in de Belux

Burger cravings onderweg naar huis, het werk of een vakantiebestemming, iedereen kent het wel. Voor alle automobilisten die op de E40 Groot-Bijgaarden passeren, heeft BURGER KING® nu dé oplossing om hun honger te stillen: de fastfoodketen opent er niet één, maar wel twee nieuwe snelwegrestaurants, eentje richting Oostende en eentje richting Brussel. Dat laatste verwelkomt vandaag de eerste klanten.

De twee gloednieuwe BURGER KING®-restaurants zijn bovendien het 50e en het 51e van de Burger Brands Belgium in België en Luxemburg!

Kevin Derycke, CEO bij Burger Brands Belgium, is fier: “2022 wordt een feestjaar voor BURGER KING®, met ons vijfjarig bestaan en nu dus reeds ons 50e restaurant in België en Luxemburg. Ondanks de coronacrisis zijn we blijven investeren in verdere expansie van ons netwerk – zowel in eigen restaurants als in specifieke formules zoals hier in Groot-Bijgaarden. En dat loont. Bovendien mogen de fans gerust zijn, we hebben nog heel wat in petto voor het komende jaar!”
BURGER KING® Groot-Bijgaarden
BURGER KING® Groot-Bijgaarden

Aan de kant in stijl op uitgebreide EG-site

De site langs de autosnelweg in Groot-Bijgaarden werd de voorbije maanden grondig aangepakt door beheerder EG Group. Langs beide kanten van de E40 verrees een gloednieuw gebouw met niet alleen een modern Texaco-tankstation met bijhorende shop, maar ook een Starbucks-café voor de liefhebbers en sinds vandaag dus een BURGER KING®! Richting Oostende kunnen vermoeide reizigers vanaf dit najaar zelfs overnachten in het nieuwe Ibis-hotel op de site.

De BURGER KING®-snelwegrestaurants bieden elk plaats aan 40 klanten. Ze werden uitgerust met zes digitale bestelschermen, terwijl de twee Coca-Cola Freestyle machines met enkele drukken op het scherm zorgen voor meer dan 100 mogelijke frisdrankcombinaties. Bij een spiksplinternieuw gebouw hoort natuurlijk een modern, sfeervol decor, waar klanten zich meteen thuis voelen. Het warme Royal-interieur is dan ook een mix van nieuwe lichtelementen, zachte, natuurlijke kleuren en trendy meubelwerk.

Het is EG Group, de Britse uitbater van tankstations en fastfoodrestaurants in Europa, de VS en Australië, die de twee BURGER KING®-snelwegrestaurants in Groot-Bijgaarden zal uitbaten. Het 25-koppig team in Groot-Bijgaarden Zuid (richting Brussel) staat te popelen om vandaag de eerste klanten te ontvangen. Het team aan de andere kant van de E40 heeft alvast een vliegende start genomen in het nieuwe snelwegrestaurant richting kust. Binnen enkele weken opent er langs elke kant op de EG-site zelfs nog een gemeenschappelijk terras, waar klanten in de zomer in de zon zullen kunnen genieten van hun hamburger, koffie of andere snelwegsnack.

Burgers die een pitstop meer dan waard zijn

Het lijdt geen twijfel dat ook in Groot-Bijgaarden de geliefde WHOPPER® weer vlot over de toonbank zal schuiven.

“De WHOPPER® is en blijft de absolute favoriet bij BURGER KING®. Het is zijn unieke bereidingswijze die deze burger zo speciaal en populair maakt. Onze klanten vallen immers elke keer opnieuw voor zijn heerlijke Flame-grilled smaak, omdat we de hamburger ook echt boven open vuur grillen. Bovendien worden de groentjes dagvers gesneden en zijn de sesambroodjes die de ingrediënten samenhouden ovenwarm. What’s not to like?”, legt Kevin Derycke uit.

BURGER KING® Groot-Bijgaarden

Autosnelweg E40 > Oostende // Autosnelweg E40 > Brussel, 1702 Groot-Bijgaarden

Openingsuren restaurant: maandag – zondag: 10h – 22h

Bij eventuele vragen over deze opening, aarzel niet ons te contacteren op [email protected].


OVER EG GROUP

EG Group is één van Europa's toonaangevende tankstation- en convenience retailers, met een gevestigde reputatie als leverancier van een brandstof-, convenience- en food-to-go-aanbod van wereldklasse. Naast een innovatieve aanpak, heeft EG Group spraakmakende relaties opgebouwd met nationaal en internationaal erkende retail- en convenience-merken. Passie voor kwaliteit, gemak en klantenservice staat centraal bij EG Group.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Burger King

BURGER KING® werd opgericht in 1954 in Miami en verwelkomt vandaag wereldwijd 11 miljoen klanten per dag dankzij een uniek concept: rundsvlees dat boven het vuur gegrild wordt, verse ingrediënten, heerlijke burgers naar eigen smaak, maar ook en vooral een legendarisch product, de WHOPPER®. BURGER KING® beschikt over een breed netwerk van 61 Belgische restaurants, dat kan geraadpleegd worden op deze kaart

In België maakt BURGER KING® deel uit van Burger Brands Belgium.

Neem contact op met

www.burgerking.be