Dit weekend opende BURGER KING® vestigingen in alle Belgische steden.

Ter gelegenheid van 1 april, lanceerde BURGER KING® de « Fake News Generator »: een nieuwsgenerator waarmee de Belgen de stad kunnen kiezen waar het eerste Belgische BURGER KING®-restaurant zal worden geopend.

De bekende hamburgerketen wilde met dit initiatief inspelen op de geruchten over de eerste openingen, terwijl het zelf nog geen enkele stad of datum officieel heeft bevestigd.

Het ‘(fake) news’, dat BURGER KING® postte op haar social media-kanalen , kondigde de opening aan van het eerste BURGER KING®-restaurant in Durbuy, gekend als « het kleinste stadje ter wereld ». Door op het artikel te klikken, kwamen de lezers terecht op een website waar een aprilvis verscheen. Hierop konden ze op hun beurt een stad naar keuze selecteren om ‘fake’ artikels te genereren en zo hun vrienden beet te nemen.

Het initiatief ging gepaard met de officiële opening van de social media-kanalen van het merk in België: het heeft vanaf nu dus nationale pagina’s op Facebook en Twitter (@BurgerKingBE_NL).

 

OVER BURGER KING®

BURGER KING® werd opgericht in 1954 in Miami en verwelkomt vandaag wereldwijd 11 miljoen klanten per dag dankzij een uniek concept: rundsvlees dat boven het vuur gegrild wordt, verse ingrediënten, heerlijke burgers naar eigen smaak, maar ook en vooral een legendarisch product, de WHOPPER®.

In België wordt BURGER KING®, samen met het merk Quick, door Burger Brands België beheerd. De eerste BURGER KING®-restaurants worden verwacht in de zomer van 2017.

OVER BUZZMAN

Buzzman is een onafhankelijk reclamebureau gespecialiseerd in het bedenken van innovatieve concepten die de grenzen van de traditionele publiciteit verleggen. Het bureau werd bekroond tot “Best International Small Agency of The Year 2011“ door Ad Age en “Agentschap van het jaar” op het Cristal Festival in 2013. Buzzman viel verschillende jaren op rij in de prijzen in Cannes en wordt erkend als een van de meest creatieve agentschappen in Europa. Tegenwoordig behoren BURGER KING®, Ikea, OUIBUS (Sncf), Meetic, Mondelez (Milka, Tassimo & Belvita), Brandt, Huawei, NRJ Mobile, Heetch, Banque Populaire, CanalPlay, Moët & Chandon tot Buzzmans klanten.

Ariane Goossens

Whyte Corporate Affairs

Shana Van den Broeck

Burger Brands Belgium

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Burger King

BURGER KING® werd opgericht in 1954 in Miami en verwelkomt vandaag wereldwijd 11 miljoen klanten per dag dankzij een uniek concept: rundsvlees dat boven het vuur gegrild wordt, verse ingrediënten, heerlijke burgers naar eigen smaak, maar ook en vooral een legendarisch product, de WHOPPER®. BURGER KING® beschikt over een breed netwerk van 61 Belgische restaurants, dat kan geraadpleegd worden op deze kaart

In België maakt BURGER KING® deel uit van Burger Brands Belgium.