De allereerste BURGER KING® in Wallonië opent morgen in Charleroi

Burger Brands Belgium zal op dinsdag 4 juli om 10u de allereerste BURGER KING® in Wallonië inhuldigen in het winkelcentrum Rive Gauche te Charleroi. Het is dus nu de beurt aan les Carolos, zoals de inwoners van Charleroi ook worden genoemd, om te genieten van een gloednieuw BURGER KING®-restaurant in hun stad.

WHOPPER® en shoppers: de perfecte match

De WHOPPER® doet officieel zijn intrede in Wallonië. De eerste Waalse BURGER KING® strijkt neer in Rive Gauche, het spiksplinternieuwe winkelcentrum in Charleroi dat nog maar in maart van dit jaar de deuren opende. De nieuwe BURGER KING® bevindt zich op een ideale locatie om het brede publiek van het winkelcentrum aan te trekken, te beginnen bij de jonge trendy shoppers die helemaal mee zijn met de nieuwste trends.

Charleroi, een gloednieuw restaurant – De BURGER KING® van Charleroi is een volledig nieuwe vestiging, geleid door franchise-ondernemer Alain Vermeulen. Met een oppervlakte van 750 m², verdeeld over twee verdiepingen, biedt het restaurant 263 zitplaatsen. De klanten kunnen gebruikmaken van alle innovaties van de hamburgerketen, zo kunnen ze hun bestelling digitaal plaatsen op maar liefst acht bestelschermen en een drankje kiezen via vier Coca-Cola Freestyle machines (die laten elk meer dan 100 frisdrankcombinaties toe). Een jong, dynamisch en zeer gemotiveerd team van een zestigtal personen staat klaar in de startblokken om zowel de liefhebbers van de bekende WHOPPER® te verwelkomen, als alle anderen die benieuwd zijn om de uitzonderlijke kwaliteit van het gamma van BURGER KING® te komen ontdekken.

BURGER KING® onderscheidt zich van een andere hamburgerketen door zijn specifieke bereidingsproces.

Een WHOPPER®, dat is zoveel meer dan een burger. Met enerzijds een sappige hamburger, die gegrild wordt op kenmerkende wijze boven open vuur en anderzijds heerlijke groenten die in de restaurants zelf worden gesneden gedurende de dag, om de smaak en versheid te bewaren. De WHOPPER® en de andere burgers worden bovendien pas gemaakt na het plaatsen van de bestelling – we gooien dus alles in de strijd om de ultieme kwaliteit en smaakbeleving te waarborgen, voor elke klant opnieuw”, legt Kevin Derycke, CEO van Burger Brands Belgium, uit.

Klaar om België te veroveren

“Dit is nog maar het begin”, voegt Kevin Derycke toe. Na de opening van de allereerste BURGER KING® in België op 28 juni in Antwerpen en die van Charleroi op 4 juli, hoeven de liefhebbers van de WHOPPER® niet lang te wachten voor ze de iconische burger en andere legendarische producten van het gamma kunnen proeven in andere Belgische steden.

De volgende in de rij zal Namen zijn, met een restaurant dat eind augustus, tegenover het treinstation, de deuren opent. Dit volledig nieuwe restaurant fungeert sinds maart als trainingscentrum voor alle Belgische en Luxemburgse restaurantmedewerkers. In totaal zullen meer dan 180 medewerkers langs het opleidingscentrum in de Waalse hoofdstad gepasseerd zijn, waar ze de procedures bij BURGER KING® qua productie, hygiëne en dienstverlening helemaal onder de knie kregen.

Kevin Derycke, CEO van Burger Brands Belgium, is verheugd: “Er staan nog een heel aantal openingen op het programma voor 2017. De respons van de Belgen op onze komst was overweldigend, wat maakt dat we hen allen zo vlug mogelijk willen bedienen, zonder evenwel in te boeten aan kwaliteit. Na Vlaanderen en Wallonië, wacht ons nog de opening van de eerste BURGER KING® in Brussel om de inwoners van alle regio's van het koninkrijk te behagen. Dankzij de geplande openingen, zullen we tegen het einde van het jaar maar liefst 3.250 medewerkers tewerkstellen bij onze twee merken BURGER KING® en Quick in België.”

BURGER KING® CHARLEROI

Adres: Place Verte 20 – Cellule 214, 6000 Charleroi
(in het winkelcentrum Rive Gauche)

Opening: 4 juli om 10u – animatie wordt voorzien.

Openingsuren: elke dag van 10u tot 19u, met uitzondering van vrijdag tot 20u

Factsheet BURGER KING® Charleroi

PDF - 371 Kb

Persbericht BURGER KING® Charleroi

PDF - 371 Kb

Shana Van den Broeck

Burger Brands Belgium

Wim Lefebure

Whyte Corporate Affairs

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Burger King

BURGER KING® werd opgericht in 1954 in Miami en verwelkomt vandaag wereldwijd 11 miljoen klanten per dag dankzij een uniek concept: rundsvlees dat boven het vuur gegrild wordt, verse ingrediënten, heerlijke burgers naar eigen smaak, maar ook en vooral een legendarisch product, de WHOPPER®. BURGER KING® beschikt over een breed netwerk van 61 Belgische restaurants, dat kan geraadpleegd worden op deze kaart

In België maakt BURGER KING® deel uit van Burger Brands Belgium.

Neem contact op met

www.burgerking.be