BURGER KING® zet gloednieuwe Belgian League in vuur en vlam

Dit jaar wordt de allereerste officiële Belgische competitie in de online game League of Legends (LoL) gelanceerd door game-ontwikkelaar Riot Games. En dat zal ongetwijfeld gepaard gaan met een stevig potje “flamen” – gamers die elkaar uitjouwen. Als koning van flame grilled burgers, is het niet meer dan normaal dat BURGER KING® deze allereerste Belgian League ondersteunt. Zes Belgische teams zullen het in twee splits (seizoenshelften) tegen elkaar opnemen, waarbij enkel de allerbeste teams mogen aantreden in de European Masters Play-Ins. Let the games begin!

Lokaal talent gaat de strijd aan

Op 20 januari wordt het officiële startschot gegeven van de Belgian League, waarin zes Belgische teams het tegen elkaar opnemen. Spelontwikkelaar Riot Games en gaming- en esportsbedrijf 4Entertainment sloegen de handen in elkaar om de allereerste Belgische competitie van het spel League of Legends op poten te zetten. De nationale competitie moet lokaal talent meer kansen geven zich te ontwikkelen en zo het Belgische esportscircuit naar een hoger niveau tillen. Onder de deelnemers enkele bekende namen: zowel voetbalploegen KV Mechelen als RSC Anderlecht schuiven een team naar voor om deel te nemen aan de gloednieuwe competitie.

Vic Dresen, Marketing Manager van BURGER KING®, is ervan overtuigd dat BURGER KING® en de Belgian League een perfect match zijn, zowel qua doelgroepen als qua onderliggend merk-DNA:

“Esports zijn al enkele jaren aan een steile opmars bezig – hun populariteit blijft stijgen, vooral bij de jongere generaties. We zien dat er een grote overlap is tussen de gaming community en de fans van BURGER KING®. League of Legends staat erom bekend dat het er nogal verhit aan toe kan gaan in het spel. Zo flamen teamgenoten elkaar wanneer ze vinden dat de andere slecht speelt. In het LoL-jargon wil dat zeggen dat teamgenoten elkaar dan stevig uitjouwen. Het “flamen” laten we graag over aan de gamers, maar in flame grillen zijn wij bij BURGER KING® expert! Wij kijken alvast uit naar heel wat spannende gameplays van onze Belgische teams!”

Volg de competitie op de voet

Leage of Legends heeft op enkele jaren tijd een trouwe basis fans opgebouwd. Zij kunnen de bloedstollende strijd live volgen, in het Nederlands én in het Frans, op het streamingsplatform Twitch: https://www.twitch.tv/gameluxlol. Ook Sporza, Het Laatste Nieuws en de Franstalige krant La Dernière Heure brengen verslag uit over de belangrijkste vorderingen in de Belgische competitie. Meer informatie op www.belgianleague.lol

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Burger King

BURGER KING® werd opgericht in 1954 in Miami en verwelkomt vandaag wereldwijd 11 miljoen klanten per dag dankzij een uniek concept: rundsvlees dat boven het vuur gegrild wordt, verse ingrediënten, heerlijke burgers naar eigen smaak, maar ook en vooral een legendarisch product, de WHOPPER®. BURGER KING® beschikt over een breed netwerk van 61 Belgische restaurants, dat kan geraadpleegd worden op deze kaart

In België maakt BURGER KING® deel uit van Burger Brands Belgium.

Neem contact op met

www.burgerking.be