BURGER KING® opent in Kortrijk

Kuurne kan met de WHOPPER® rekenen op nieuwe publiekstrekker

BURGER KING® opent op 24 april de deuren van zijn nieuwe restaurant in Kuurne, waarbij de WHOPPER® voor de overwinning gaat in de race naar de harten van de burgerliefhebbers. Het vroegere Quick-restaurant in Ring Shopping werd grondig aangepakt en de ploeg van 60 medewerkers staat klaar om Kortrijk te veroveren. Na Brugge is dit het tweede restaurant dat de Amerikaanse hamburgerketen opent in West-Vlaanderen in enkele maanden tijd.  

Voor de aanwervingscampagne werkte BURGER KING® samen met de VDAB Werkwinkel Kortrijk – en met succes, want alle vacatures werden ingevuld. Het nieuwe BURGER KING®-restaurant in Kortrijk is het negende Belgische restaurant dat Burger Brands Belgium inhuldigt op minder dan 1 jaar tijd.  Restaurant nummer acht opende gisteren nog maar net de deuren in het Texaco-station te Kruibeke. Een dagje shoppen in Ring Shopping krijgt met de WHOPPER® voortaan een heerlijke afsluiter. 

De locatie van het nieuwe restaurant bij het winkelcentrum Ring Shopping, gelegen aan een belangrijke invalsweg naar Kortrijk, is ideaal. Ring Shopping krijgt jaarlijks 3,5 miljoen bezoekers over de vloer en het restaurant kan dankzij zijn vernieuwde drive-in zowel de bezoekers aan Kortrijk als de passanten van de nabijgelegen autosnelweg E17 vlot bedienen. Een jaarlijkse topdag wordt ongetwijfeld de wielerwedstrijd Kuurne-Brussel-Kuurne, die vlakbij het restaurant passeert. De WHOPPER® zal deze hoogmis voor wielerliefhebbers nog meer op smaak brengen.  

Kortrijkse vestiging heeft alle troeven in huis 

Het bestaande restaurant onderging de voorbije weken een ware metamorfose en biedt met 425m² plaats aan 148 klanten, naast de drive-in. De nieuwe ploeg bestaat uit 30 medewerkers en een dertigtal studenten, onder leiding van Geert Hontis. Kortrijk wordt de tweede vestiging in de provincie, na die in Brugge. 

Kevin Derycke, CEO van Burger Brands Belgium, gelooft sterk in deze vestiging: ” Kortrijk is een dynamische, hippe en aantrekkelijke centrumstad. En laat dat nu net perfect aansluiten met het DNA van Burger King ! We zien dat elk Burger King-restaurant fans uit de wijde omgeving aantrekt – we verwachten voor het restaurant in Ring Shopping eenzelfde aantrekkingseffect. Ons vernieuwde restaurant heeft in ieder geval alle troeven in huis: een gemakkelijke toegang met een ruime parking, een grote restaurantoppervlakte, aangevuld met een gezellig terras, een ruime drive-in en een speelruimte voor de kinderen.” 

 

De WHOPPER®, koning van de smaak 

BURGER KING® onderscheidt zich van andere hamburgerketens door zijn specifiek productieproces. 

Een WHOPPER®, dat is zoveel meer dan een burger. Met enerzijds een sappige hamburger, die gegrild wordt op kenmerkende wijze boven open vuur, en anderzijds heerlijke groenten die in de restaurants zelf worden gesneden gedurende de dag, om hun smaak en versheid te bewaren. De WHOPPER® en de andere burgers worden bovendien pas gemaakt na het plaatsen van de bestelling – we gooien dus alles in de strijd om de ultieme kwaliteit en smaakbeleving te waarborgen, voor elke klant opnieuw”, legt Kevin Derycke uit. 

BURGER KING® KUURNE
Ringlaan 36, 8500 Kortrijk (Ring Shopping)

Opening: 24 april 2018 10u30

Openingsuren: elke dag van 10u30 tot 23u
Drive: idem, plus vrijdag en zaterdag tot 01u00

U bent meer dan welkom om langs te komen tijdens deze openingsdag – gelieve op voorhand contact op te nemen (wl@whyte.be – 02 738 06 37)

Factsheet BURGER KING® Kuurne

PDF - 471 Kb

Shana Van den Broeck

Burger Brands Belgium

Wim Lefebure

Whyte Corporate Affairs

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Burger King

BURGER KING® werd opgericht in 1954 in Miami en verwelkomt vandaag wereldwijd 11 miljoen klanten per dag dankzij een uniek concept: rundsvlees dat boven het vuur gegrild wordt, verse ingrediënten, heerlijke burgers naar eigen smaak, maar ook en vooral een legendarisch product, de WHOPPER®. BURGER KING® beschikt over een breed netwerk van 61 Belgische restaurants, dat kan geraadpleegd worden op deze kaart

In België maakt BURGER KING® deel uit van Burger Brands Belgium.

Neem contact op met

www.burgerking.be