Balans na 1 jaar - BURGER KING® kijkt toekomst vol vertrouwen tegemoet

Meer dan een half miljoen WHOPPERS® verkocht in België op 1 jaar tijd

Belgische fans zaten reikhalzend uit te kijken naar de komst van BURGER KING® in ons land en ze zijn er in geslaagd om de burgerketen eer te bewijzen. Met maar liefst 612.281 verkochte burgers uit de WHOPPER®-familie in één jaar tijd, werd de kaap van een half miljoen WHOPPER®-burgers ruim overtroffen,. Het BURGER KING®-avontuur in België houdt daar niet op, Burger Brands Belgium wil 45 nieuwe restaurants openen tegen 2022.

Een succes dat alle verwachtingen overtreft

Het potentieel van BURGER KING® in België was voor Burger Brands Belgium altijd al vanzelfsprekend. Het bedrijf, dat de masterfranchise voor ons land beheert, zette dan ook de grote middelen in ter ondersteuning van de introductie van het merk. Sinds juni 2017 werd meer dan 30 miljoen euro geïnvesteerd in de bouw en transformatie van de BURGER KING®-restaurants - bij dat bedrag moeten ook nog andere investeringen, met name op het gebied van marketing, worden opgeteld.

Een jaar later is het voor Kevin Derycke, CEO van Burger Brands Belgium, tijd om de balans op te maken: “Met meer dan 4 miljoen bezoekers denk ik dat ik gerust kan zeggen dat de komst van BURGER KING® naar België een groot succes is. De Belg toonde vooral erg veel interesse in onze iconische WHOPPER®-burger - in één jaar tijd werden er maar liefst 612.281 WHOPPERS® smakelijk geconsumeerd.”

45 gloednieuwe vestigingen tegen 2022

Burger Brands Belgium baat momenteel veertien restaurants uit in ons land: Antwerpen (Kinepolis & Meir), Brugge, Brussel, Charleroi, Namen, Luik, Hognoul, Kortrijk, Kruibeke (2), Heverlee (2) en Sambreville. Maar niet getreurd voor de liefhebbers die nog geen BURGER KING® in hun stad hebben: de restaurantketen is van plan om zich de komende maanden op verschillende nieuwe locaties te vestigen.

Kevin Derycke:De komende jaren zal BURGER KING® exponentieel blijven groeien. Naast de omvorming van enkele Quicks naar BURGER KING®-restaurants, had Burger Brands Belgium van bij de lancering de intentie om na vijf jaar over 50 gloednieuwe vestigingen in België te beschikken. Voor de tweede helft van dit jaar staan er acht nieuwe BURGER KING®-restaurants op de planning en voor 2019 een vijftiental projecten - dat betekent dat we vandaag zelfs voorliggen op schema. Alleen al in 2018 investeren we zo meer dan 25 miljoen euro in onze nieuwe restaurants.”

Op het vlak van werkgelegenheid werden het voorbije jaar bijna 850 jobs gecreëerd en met de komende openingen in 2018 staan er nog 500 extra jobs in de steigers. De komende drie jaar zullen jaarlijks meer dan 750 mensen in dienst worden genomen. 

Kevin Derycke is erg trots op zijn team: “In één jaar tijd openden we maar liefst 14 restaurants in België, een resultaat dat we nooit hadden kunnen verwezenlijken zonder de inspanningen van onze teams. Het is hun onmisbare bijdrage die dit grootschalige project tot een succes heeft gemaakt.”

Shana Van den Broeck

Burger Brands Belgium

Wim Lefebure

Whyte Corporate Affairs

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Burger King

BURGER KING® werd opgericht in 1954 in Miami en verwelkomt vandaag wereldwijd 11 miljoen klanten per dag dankzij een uniek concept: rundsvlees dat boven het vuur gegrild wordt, verse ingrediënten, heerlijke burgers naar eigen smaak, maar ook en vooral een legendarisch product, de WHOPPER®. BURGER KING® beschikt over een breed netwerk van 61 Belgische restaurants, dat kan geraadpleegd worden op deze kaart

In België maakt BURGER KING® deel uit van Burger Brands Belgium.

Neem contact op met

www.burgerking.be